Het Vijverfestival is genomineerd voor een European Festival Award. Het gratis festival aan de vijver in Dilbeek maakt al voor de tweede keer kans op een prijs.
De European Festival Awards worden elk jaar uitgereikt door de Europese festivalvereniging Yourope en de festivalwebsite Virtual Festivals Europe. De beste festivals die Europa rijk is, worden er in de bloemetjes gezet.
Het Vijverfestival is dit jaar genomineerd in de categorie Best Medium-Sized European Festival en staat daarmee tussen grote namen als Creamfields, Berlin Festival, Melt, I Love Techno en het Main Square-festival in Arras.
De uitreiking van de European Festival Awards gebeurt zoals elk jaar tijdens het showcasefestival Eurosonic in Nederland. ‘En nu kunnen we alleen nog maar duimen dat de mensen massaal voor ons stemmen en we er dan ook bij mogen zijn in Nederland’, zegt woordvoerde Guy Stevens.