Gisteren droomden een 70-tal Dilbekenaren, oa DNA!’ers Martine Pitteljon en Lies Vereecke, mee over de ontwikkeling van de sites en de omgeving rond Keperenberg en Caerenbergveld. Er kwamen schitterende ideeën uit de bus, die natuurlijk nu geconcretiseerd moeten worden.  Alle dromen werden prachtig visueel weergegeven door een gedreven tekenares. Iedereen heeft goesting om deze beide sites weer op te waarderen in de toekomst en liefst met zoveel mogelijk inspraak van zoveel mogelijk burgers!
Doe zeker mee de volgende keer, DNA! zal er zeker ook zijn!

Nog even meegeven dat Open VLD-raadslid Jef Valkeniers moeite had met een onrealistische ideeën die bij de brainstorming over het masterplan ontstonden. Zo stelde Martine Pitteljon voor om een kabelbaan van Schepdaal naar Sint-Gertrudis-Pede te laten lopen. Beste Jef, voor alle duidelijkheid, Martine doelde daarmee beeldspraakgewijs op meer samenwerking en verbondenheid tussen de inwoners van Schepdaal en Sint-Gertrudis-Pede. En waarmee ze en passant ook ‘weg met de kerktorenmentatliteit’ meegaf. Sommige mensen verdienen wat extra uitleg…