Gisteren zag de raadzaal van ons gemeentehuis zwart van het jonge volkje. Aanleiding was de verkiezing van ‘JINDevenenement van het jaar’. In heuse ‘eurosongpuntentellingstijl’ werden er uit de 21 kandidaturen eerst 10 gekozen. Deze 10 geselecteerde organisatoren mochten hun activiteit ludiek voorstellen aan een jury (die bestond uit 2 personen per deelnemend evenement). De jury bepaalde 50% van de uitslag, de 1500 deelnemers op internet de andere 50%. Het was erg spannend, maar uiteindelijk won het evenement dat net iets anders was dan de andere, nl. het steeds tot in de puntjes verzorgde thematische eetfeest van chiro Don Bosco. Vorig jaar kweekten ze al hun groenten zelf. Dit jaar gaan ze nog verder, ze kweken hun groenten zelf en gebruiken voor hun gerechten ook de restjes (dus ook het loof, de pitten, enz…). Meer met minder, topidee!
Het Vijverfestival werd verdienstelijk 2e; op de 3e plaats eindigde Oosthoek live.
De voorstelling van ‘evenement van het jaar’ werd feestelijk voorbereid door jeugdraad en jeugddienst en viel erg in de smaak bij de jongeren. Toftof