Wie het afgelopen weekend met de fiets naar een evenement in Dilbeek  ging, had veel kans om  zijn fiets terug te vinden met een zadelhoesje van DNA!, de burgerparticipatieve partij uit Dilbeek. Op de zadelhoesjes staat de ludieke slogan ‘Bij DNA! zit je goed’.  Met deze actie trapt nu ook DNA! haar kiescampagne af en wil ze tegelijk de boodschap brengen dat fietsers een belangrijke rol krijgen in het partijprogramma.

“Die slogan verwoordt exact wat ik zelf voelde toen ik me bij DNA! aansloot”, vertelt Ellen De Boeck. “DNA! is de partij die resoluut inzet op Dilbeek. DNA! hoeft geen rekening te houden met een nationaal gedicteerde ideologie. Wij kunnen een idee taxeren op het criterium of het goed is voor Dilbeek. Wij hoeven ons er dus niet over te bekommeren of een idee progressief is dan wel conservatief.  Bovendien hoeven we ons niet af te vragen of een idee wel strookt met de nationale strategie van de partij, want met DNA! hoeven we enkel te kijken naar Dilbeek.

DNA! neemt nu als onafhankelijke partij deel aan de gemeenteraadsverkiezingen doordat ze vorig jaar uit het kartel met CD&V gestapt is. Daardoor kan de partij nog meer haar eigen koers varen en inzetten op wat goed is voor Dilbeek.
Klaus Bostoen: “Nu kunnen we met DNA! voluit gaan voor burgerparticipatie. Niet als doel op zich maar als middel om burgers op een gestructureerde manier bij het beleid te betrekken. We willen ook initiatieven en ideeën van individuele burgers en verenigingen aanmoedigen. Daarbij zal DNA! focussen op wat wel kan en niet meteen het idee kelderen door de nadruk te leggen op wat niet kan”.

Die benadering trekt ook andere geëngageerde burgers aan, want de lijst raakt stilaan gevuld.
Reindert De Schrijver: “Voor ons primeert de inhoud boven kandidaten en postjes, maar het is fijn om te merken dat ons programma en onze stijl mensen aanspreekt. Wie dus wilt wakker worden in een sociaal, actief , wijkgericht en verkeersveilig Dilbeek waar iedereen thuis is, die stemt het beste voor DNA!. Onze lijst is bijna vol, maar we zijn nog op zoek naar een aantal kandidaten die samen met ons mee(r) Dilbeek willen maken.


1 reactie

Baudewyns Mario · 24 september 2018 op 16:55

Elke dag fiets ik langs de Berchemstraat naar Brussel, zowat de veiligste fietspiste naar het werk, alhoewel ; al eens geprobeerd ? Geen makkie met zo’n oneffen en volstrekt onberijdbaar wegdek en bovendien volgestouwd met totaal overbodig sluipverkeer. Er is nog veel werk aan deze uitvalsweg voor fietsers…
Met vriendelijke groet, Mario !

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *