DNA! zet zich in voor alle Dilbekenaren die hun gemeente willen zien evolueren naar een warme en eigentijdse gemeente, we doen dit:

– altijd in het algemeen belang

– ongebonden

– en steeds in open dialoog met de burger

kortom 100% DNA!

Daarom vinden we dat een idee niet links of rechts of conservatief of progressief moet zijn, een idee is goed of niet goed … voor Dilbeek!

DNA helpt Dilbekenaren verbinding te maken met elkaar, hun buurt en met onze gemeente. Dit door de betrokkenheid te verhogen en initiatieven aan te moedigen en te ondersteunen zodat we meebouwen aan een positieve, open en flexibele samenleving.

Historiek

Uit lange gesprekken aan de toog en in het verenigingsleven ontstond in 2004 een groepje enthousiastelingen, een mix van jong en oud met zeer uiteenlopende politieke overtuigingen, maar met één gezamenlijke droom: van Dilbeek weer een gemeente met pit maken…

Onze Dilbeekse droom kreeg vorm en langzaam maar zekere groeide onze achterban en kregen we het gevoel dat we écht iets zouden kunnen veranderen in Dilbeek.

De vage plannen van weleer werden heel concrete doelstellingen en naarmate de gemeenteraadsverkiezingen dichterbij kwamen, groeide de “goesting” om ook effectief te gaan deelnemen aan dat Dilbeekse beleid en het van binnenuit te veranderen. En zo gebeurde: DNA! sloot zich in maart 2006 aan bij het kartel CD&V/N-VA en vier kandidaten van onze onafhankelijke beweging gingen op de gezamenlijke lijst staan.

We verwierven 3 zitjes in de gemeenteraad in 2006 en 1 in de OCMW-raad. En de laatste 3 jaar van die legislatuur een schepenpost!

In 2012 presenteerden we ons met 9 kandidaten aan de kiezer in het kartel CD&V/DNA! en verwierven de post van OCMW-voorzitter, schepen van Jeugd, Integratie en Welzijn en 1 zitje in de gemeenteraad.

Vanaf 2019 zullen we er nog steeds voor gaan. En hoe! Er is heel wat veranderd t.o.v. 12 jaar geleden. We zijn iets minder naïef, hebben heel wat politiek ervaring en kennis opgebouwd en we zijn ondertussen gelukkig ook met meer. Kwalitatieve oppositie voeren met Yann en Reindert als gemeenteraadsleden, ons nog steeds engageren voor Dilbeek met onze betrokkenheid, onze waarde voor het gezond verstand en gelukkig ook onze onafhankelijkheid. 

We gaan blijvend voor een Dilbeek met, voor en door jou.

DNA! wil heel erg graag mee(r) Dilbeek maken.

Meer info over onze inhoudelijk punten vind je in ons programma voor 2018-2024.