DNA! trekt in 2018 voor de eerste keer met een volledige lijst naar de verkiezingen om Mee(r) Dilbeek te maken! Dat blijkt een goede beslissing, want al heel snel stelden dynamische Dilbekenaren zich kandidaat om op die DNA!-lijst te staan. DNA! staat noch voor een links, noch voor een rechts beleid, maar wil vooral  besturen met gezond verstand. DNA! wilt beleid voeren gedragen voor en door de Dilbeekse burger!

Op 14 oktober zal een selectie van 35 sterke en diverse kandidaten zich presenteren aan de Dilbeekse kiezer. Die kandidaten zijn al jaren lid van vele verenigingen en zijn vanuit dat engagement de ideale spreekbuis van de Dilbekenaar.

Onder die 35 kandidaten vinden we de pioniers van bij de oprichting van Dilbeek nu Anders (DNA!) terug:  Lies Vereecke (huidig schepen van jeugd, welzijn, integratie en OCMW voorzitter) die de lijst trekt, gevolgd door Reindert De Schrijver, Martine Pitteljon (huidig gemeenteraadslid), Yann Robbe, Janien De Pauw en Ann Audenaert.

Het duwen van de lijst wordt opgenomen door een aantal sterke geëngageerde schouders met veel beleids- en levenservaring (lees vitale 60tigplussers). Zo kan DNA! rekenen op het pragmatisch inzicht van o.a. ondernemers Mark Kiekens (ex CFO Studio 100 en nu zelfstandig ondernemer) en Joris Tiebout (CEO van Abattoir NV).

Verder op de lijst oa opvallend veel jonge kandidaten met een sterk engagement: groepsleider  van Scouts Alena, Willem Grauls, Alessandro Lo Bianco, die groepsleider is bij Chiro Iris en Yens Sergooris, een jeugdwerker pur sang.

Op de kandidatenlijst wordt de tweede kolom getrokken door 3 energieke sportliefhebbers, nl. Klaus Bostoen, Jo Elsocht en Kevin Kums, broer van profvoetballer Sven Kums en actief bij voetbalclub BOKA.

Een lijst met heel wat divers talent en met een gemeenschappelijke positieve drive om van Dilbeek een nog fijnere gemeente te maken!

Weetjes:

– er zijn 18 vrouwelijke en 17 mannelijke DNA! kandidaten

– DNA! heeft als enige in Dilbeek een vrouwelijke lijsttrekker

– DNA! heeft de jongste Dilbeekse kandidaat

– alle 35 DNA! kandidaten zijn tussen de 18 en 69 jaar, dat geeft een gemiddelde leeftijd van 42 jaar


1 reactie

Marechal · 17 september 2018 op 06:23

Als ex-dilbekenaar, vind ik de ideen en de programma van DNA heel aantrekkelijk met veelen enthusiastische jonge kandidaten. Verder zo!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *