DNA, de burgerpartij Dilbeek Nu anders, die vorig jaar nog deel uitmaakte van de meerderheid in Dilbeek is verbolgen over de voorgestelde te nemen beslissing die nu dinsdag op de Gemeenteraad staat.

Het oud-gemeentehuis van Groot-Bijgaarden (het zogenaamde Pampoelhuis) en de bijhorende net gerenoveerde lokalen waar vele Dilbeekse kinderen muziekles in volgen, zou te koop worden gezet.

Dat is volledig tegen de tendens in die we als Dilbeeks gemeentebestuur de voorbije jaren wouden uitdragen naar de bewoners van Groot-Bijgaarden toe.

Een verbeterd, opgewaardeerd centrum, met als middelpunt het Pampoelhuis, zou de deelgemeente Groot-Bijgaarden, waarin er tot nu toe weinig werd geïnvesteerd, weer volledig op de kaart zetten. Dat was het plan in de vorige legislatuur. Leefbaarheid verhogen, gemeenschapsleven stimuleren, sociale cohesie faciliteren, …

Maar blijkbaar wil het huidige Dilbeekse schepencollege wel erg ondoordachte, snelle beslissingen nemen en de reden daarvoor … daar hebben de burgers het raden naar?

De vele culturele erfgoedminnaars over heel Dilbeek, de wijkbewoners van Groot-Bijgaarden en de vele Dilbeekse muziekliefhebbers zullen in de kou blijven staan als deze beslissing wordt doorgevoerd.

DNA hoopt dat iedereen die zich bij deze beslissing betrokken voelt, zijn mening hierover laat horen aan het Dilbeekse schepencollege.

Nu is het Pampoelhuis aan de beurt, binnenkort jeugdcentrum Castelhof?


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *