Het voorbije jaar bogen wij van DNA! ons, naast het kritisch volgen van de beslissingen van het gemeentebestuur vanuit de oppositie en het meewerken aan een beter beleid waar mogelijk, ook over onze structuur, principes en toekomstvisie. 

Na het succes van de vorige gemeenteraadsverkiezing, geloven we er als DNA! in om zoveel mogelijk mensen actief te betrekken. Betrokkenheid verhogen kan enkel als mensen zich nuttig voelen, hun eigen inbreng mogen doen, als ze zich gehoord voelen en hun verantwoordelijkheid kunnen opnemen. Hiervoor verspreiden we de taken over verschillende mensen, elk met hun eigen sterktes en expertise. 

Ook de officiële functies worden, deze zelfde filosofie indachtig, zo mogelijk over verschillende mensen verdeeld, met een gemeenteraadslidwissel tot gevolg. 

Vanaf 1 januari 2020 zal Lies Vereecke zich als voorzitter sterker inzetten voor de verdere groei van de partij en zich terugtrekken als gemeenteraadslid. Reindert De Schrijver zal de vrijgekomen plaats in de gemeenteraad opnemen, samen met Yann Robbe die nu fractieleider voor DNA! wordt. 

Lies is 9 jaar schepen geweest en 6 jaar OCMW voorzitter (in de 2 vorige legislaturen) en zal deze ervaring blijvend inzetten bij de voorbereidingen van de gemeenteraad maar zal zich vanuit haar voorzittersrol meer inzetten op het strategisch niveau voor de uitbouw van de werking van DNA!. We willen 100% inzetten op actief lokaal beleid in co-creatie met de Dilbeekse burger en dat vergt veel inzet van ons allen, in de gemeenteraadszittingen, maar ook ver daarbuiten op het terrein. 

Reindert, die DNA! destijds mee opgericht heeft, versterkt onze vertegenwoordiging in de gemeenteraad tevens met zijn ervaring als voormalig mobiliteitsdeskundige van de gemeentes Dilbeek en Zemst, aangevuld met een rijke ervaring als vrijwilliger in vele non-profit verenigingen.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *