https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20211013_94968040?fbclid=IwAR3bmNgnKO-bieGD-GveW-mr_BLGG38IsyhUaUuyc_spCsd5v5utS0U7sDI

DILBEEK –
DNA! is niet te spreken over de afgelasting van de speelpleinwerking komende herfstvakantie op Begijnenborre. De oppositiepartij hekelt de prioriteiten van het gemeentebestuur.


Oppositiepartij DNA! uitte recent nog kritiek op het schrappen van de jaarmarkt, jogging ‘80 en Dag van de Dilbekenaar. Dat het bestuur nu ook de speelpleinwerking afgelast, een beslissing die onder meer genomen werd omdat de functie van speelpleinverantwoordelijke niet tijdig ingevuld raakt, noemt de partij een nieuwe zware klap voor het vrijetijdsleven en de inwoners van Dilbeek.


“Een gemeentebestuur dat zijn eigen slogan ‘Iedereen mee’ écht wil waarmaken, moet toch ook voldoende prioriteit bij zijn eigen speelpleinwerking leggen”, stelt Janien De Pauw van DNA! “Voor vele gezinnen, waaronder enkele kwetsbare, is deze opvang een van de enige betaalbare mogelijkheden om tijdens de herfstvakantie zelf professioneel aan de slag te kunnen blijven.


Kerntaken
Volgens DNA! schenkt het bestuur in het algemeen veel te weinig aandacht aan bepaalde kerntaken. “Vraag is of dit bestuur, naast veiligheid, nog veel andere kerntaken ziet. Vrije tijd, ontspanning en participatie zijn daar alleszins niet bij”, luidt het. “Een gemeentebestuur hoeft overigens zeker niet alles zelf te organiseren. Via haar regierol kan een gemeente bepaalde zaken ook uitbesteden. Daarnaast is er in Dilbeek voldoende dynamiek van onderuit aanwezig en vrijwilligers die maar al te graag een handje toesteken. Maar die moeten door een gemeentebestuur wel positief getriggerd en aangemoedigd worden.”


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *