Alleen ga je soms sneller, maar samen kom je altijd verder!

Daarom zoeken we actieve, dynamische, inspirerende en betrokken mensen met een hart en vooral veel gezond verstand voor Dilbeek!

Voor ieder wat wils!

Zin om samen met ons te vergaderen, op onze lijst te staan, campagne te voeren, logistieke of financiële ondersteuning te bieden, ideeën te delen, mee ons eetfeest of infomoment te organiseren? 

We kiezen er sinds 2019 voor om in verschillende werkgroepen te werken. Ieder kiest zo waarvoor hij/zij zich wil engageren. Interesse om je te engageren voor een werkgroep? Of gewoon interesse in DNA! en wil je een vrijblijvende babbel met iemand van ons? Stuur dan een mailtje naar info@dilbeeknuanders.be!

Werkgroep Gemeenteraad

Onze 2 gemeenteraadsleden, Reindert De Schrijver en Yann Robbe, laten zich graag voeden door een aantal mensen om de gemeenteraad voor te bereiden, onze eigen voorstellen vorm te geven, ons standpunt te bepalen voor de verschillende gemeenteraadspunten… Ben je een inhoudelijk dier? Wil je mee nadenken over het beleid in onze gemeente? Dan is dit de werkgroep voor jou!

Dit is de enige werkgroep die een vast vergadermoment heeft, nl maandag voor de week waarin de gemeenteraad valt. De data van de gemeenteraad kan vinden op de website van de gemeente.

Werkgroep Communicatie

De werkgroep communicatie zorgt ervoor dat de Dilbeekse inwoners ook weten waarmee wij DNA!ers bezig zijn en hoe wij ervoor proberen te zorgen dat Dilbeek een betere gemeente wordt om in te wonen. Ze versturen de nieuwsbrief, onderhouden de website en sociale media, denken na over ludieke acties en schrijven de persberichten. Ben je creatief, heb je voeling met communicatie, kan je schrijven of ontwerpen? Dan ben je de geknipte persoon voor deze werkgroep!

Werkgroep Burgerparticipatie

DNA! heeft als kernthema steeds burgerparticipatie naar voor geschoven. Deze werkgroep verdiept zich hier verder in en wil gaan experimenteren met een aantal participatietechnieken in Dilbeek. Ze zullen het huidige gemeentebestuur ook steeds kritisch bevragen over de participatie bij het beleid. Zelf ook gebeten door participatie? Sluit je aan! 

Werkgroep Strategie

We zijn er van overtuigd dat ook een lokale partij als DNA! een duidelijke strategie moet hebben op lange termijn. Hoe zorgen we ervoor dat burgers ons kennen en weten te vinden? Hoe willen we oppositie voeren? Hoe bereiden we ons voor op de verkiezingen in 2024? Hoe maken we ons programma nog veel sterker en meer toekomstgericht? Denk je graag mee na op langere termijn? Heb je gevoel voor politieke strategie? Kom dan bij ons!

Werkgroep Evenementen

We organiseren jaarlijks een lentedrink op 21 maart en een pastafeest midden juni. Dat zo’n evenementen zichzelf niet organiseren, spreekt voor zich. Daarom hebben we ook een fantastisch evenemententeam dat met plezier de voorbereiding van die momenten op zich neemt. Is zorgen voor hapjes, drankjes, sfeer en gezelligheid jouw middle name? Twijfel dan niet en contacteer ons! Plezier verzekerd!

Zin gekregen om je aan te sluiten bij DNA! en/of één van onze werkgroepen? Stuur ons een mailtje op info@dilbeeknuanders.be!